Orașul tău: Ploiești ( schimbă )
 

Cum sa alegem restaurantul pentru nunta? Actualizat la 30-10-2017

In primul rand este foarte important sa treceti orice detaliu intr-un contract, altfel riscati sa apara lucruri in plus sau in minus care sa va strice petrecerea de nunta sau sa va coste exagerat de mult.
Rezervarea restaurantului trebuie facuta cu aproximativ un an inainte si aceasta perioada mare intre momentul rezervarii si cel al nuntii va ingreuna intocmirea unui contract, insa veti specifica diferentele de pret si criteriul de variatie al acestora.

Sala

  • Disponibilitatea salii
  • Care este capacitatea minima si maxima a salii?
  • Care este suma care trebuie platita in avans? (se trece in contract  suma)
  • Se platesc suplimentar chelnarii, bucatarul, responsabilii de curatenie? Si cu cat?
  • Cati ospatari sunt necesari pentru numarul meu de invitati?
  • Exista incalzire? (daca iti organizezi nunta in sezonul rece, dar nu numai)
  • Sala dispune de aer conditionat?
  • Exista o ora maxima pentru eveniment?
  • Se pot cere ore suplimentare? Daca da, cat e costul pe ora?
  • Cum se face accesul in sala? Direct sau prin alte sali?
  • Exista o terasa? Este inclusa in pret sau se plateste suplimentar
  • Daca aveti voie cu artificii/fum/cofetti si daca pt copii au meniu separat

Decorul

  • Se sigura sala si decorul? (fete de masa, huse de scaun, aranjamente florale pe mese/prezidiu)
  • Cat costa decorul?
  • Se poate decora cu alta firma?
  • Mesele sunt rotunde sau patrate?

Meniul

  • Care este pretul meniurilor? (minim-maxim) (se trece in contract pretul/meniu)
  • Pot exista variatii de pret?
  • Care este numarul de meniuri impuse? (se trece in contract nr. de pers. aproximative)
  • Poate meniul sa fie adaptabil? (meniuri vegetariene/posibile intolerante ale invitatilor)
  • Cate meniuri in plus pot fi asigurate?
  • In cazul in care unii invitati nu mai vin la nunta, se plateste intreg meniul sau doar aperitivul?
  • Care este data limita pana la care numarul final de meniuri poate fi modificat?
  • Cafeaua este inclusa in meniu? Cate bucati?
  • Bautura se achizitioneaza de la local sau se poate aduce din exterior?
  • Exista posibilitatea amplasarii unui Cocktail Bar?
  • Candy Bar-ul poate sa fie asigurat de sala? Se poate aduce din exterior?
  • Daca se poate face o degustare (pentru gust si plating)
  • Meniul exact si gramajul aproximativ ( e bine sa fie trecute ca o anexa a contractului )
  • Dacă ai gheata inclusă
  • Dacă au frigider pt tort

Altele:

  • Formatia/DJ-ul este impus(a) sau se poate aduce?
  • Dispune de o parcare suficienta pentru invitati?
  • Sunt posibilitati de cazare?
  • Preturile includ TVA?
  • Cum se procedeaza in cazul in care se anuleaza nunta?

Ce trebuie sa observi cand mergi la restaurant?

  • Forma salii
  • Pereti/Piloni ( Cum sunt acestia pozitionati fata de masa mirilor?)
  • Ringul de dans (dimensiuni, pozitie)
  • Podeaua (culoare, material: lemn, mocheta, gresie)
  • Geamurile, draperiile cum arata?
  • Cat de aerisit este localul?
  • Cromatica salii si elementele de decor (pereti, corpuri de iluminat, etc.)
  • Cum pot fi amplasate mesele respectiv unde poate fii pusa masa de prezidiu?
  • Baia
  • Bucataria

Esential in momentul in care semnezi contractul este sa:

  • Clarifici cazul in care sumele vor creste, care este variatia maxima posibila
  • Daca se impun anumite categorii de servicii
  • Ce se intampla cu meniurile in cazul in care numarul invitatilor depaseste sau din contra este sub numarul de meniuri agreate?

(poze Pinterest)

 

Galerie foto